🍕6 personer 👩🍳 medium ⏱ 1 time 20 minutter
Ingredienser:
- 10-12 peberfrugter af mellemstørrelse (8-10 cm lang)
- 700 gram hakket kød (jeg bruger i blandingen, ½ svinekød, ½ oksekød, man kan endda bruge kylling eller kalkun hvis man ønskes mindre fedt)
- 1-2 løg (150 gram)
- 50 gram løg
- ½ bundt dild
- ½ bundt persille
- 1 revet tsk kværnet peber
- 1 tsk salt
- 1 tsk sød paprika (valgfrit, jeg tilføjer det for farve og smag)
- 250 g purerede tomater eller 200 ml. af bouillon
- 1 tsk tomatpure
- 3 laurbærblade
- sauce: 200 ml. koncentreret tomatbouillon,
- 3 spsk olie,
- 2 spsk mel, laurbærblad,
- salt,
- peber
Sådan gør du:
- Tag kernene væk (udhul peberfrugterne) og vask dem grundigt.
- Læg hakket kød i en skål (som jeg fortalte dig, brugte jeg også okse- og svinekød).
- Hak løget fint og kom det over kødet. Tilsæt de vaskede og piskede ris, salt, peber, paprika, tomatpuré og hakket grønt. Forsøm ikke det grønne, de vil bringe friskhed til denne sommerret.
- Bland alt meget godt, indtil der opnås en homogen sammensætning.
- Kød- og rissammensætningen fyldes i de udhullede peberfrugter, men uden at fylde dem helt (husk på, at risene vil svulme op, når de koger). Eventuelt kan vi dække peberfrugterne med en “hætte” fra en lille tomat.
- Anret peberfrugterne i en passende gryde, med åbningen opad.
- Separat koges cirka 1 og en halv liter vand. Når vandet koger, hældes det forsigtigt over peberfrugterne i gryden, kun nok vand til at dække peberfrugterne.
- Drys lidt mere salt, tilsæt laurbærbladene og sæt gryden på bålet.
- Når vandet koger tilsættes de purerede tomater eller bouillon.
- Kog peberfrugterne ved den rette varme, indtil de er bløde i 1 time – 1 1/2 time, nok til at koge kødet og risene.
Velbekomme!