Lækker opskrift på osso buco med svampe og rødvin

🍕6 personer                  👩‍🍳 begynder                 ⏱ 4 timer

Ingredienser:

  • 6 skiver osso bucco, kalv eller modent oksekød, men må ikke overstige vægten på 300-350 gr./stk.
  • 2 spsk mel
  • salt og friskkværnet peber efter smag
  • 50 ml. olivenolie + 1 spsk til svampe
  • 2 fed hvidløg
  • 1 mellemstort løg (80-100 gram)
  • 2 gulerødder (ca. 100 gram)
  • 1 stilk selleri
  • 250 gram tomatkød i tern (frisk eller dåse)
  • 300 ml. rødvin
  • 1 liter koncentreret oksebouillon
  • 2 laurbærblade
  • 2 kviste rosmarin (valgfrit)
  • 600 gram friske svampe (jeg brugte svampe, men champignoner fungerer også godt)
  • valgfrit: 6 skiver sprød bacon

   

Sådan gør du:

  • Tag oksekødsrissolskiverne ud af køleskabet og tør dem af med køkkenrulle. Der er ikke den store forskel på at bruge kalvekød (som er et større kalvekød) og oksekødsrassol. Forskellen vil være i tilberedningstiden, længere for modent oksekød, men også i den mere intense smag det kan have.
  • Lad kødet bliver til køkkentemperaturen.
  • Rens og vask i mellemtiden løg, selleri og gulerodsgrøntsager og hak dem i tern. Knus hvidløget.
  • Vi forbereder vores rødvin og bouillonen, som skal være varm.
  • Vi tænder ovnen og indstiller den til 165°C (uden varm blæser).
  • Krydr oksekødsrissolskiverne med salt og friskkværnet peber.
  • Læg melet i en sigte og drysser dem på den ene side og den anden, derefter ryst hver enkelt separat for at fjerne det overskydende mel. Der vil gå meget mindre mel ind, end hvis vi rullede kødet i det.
  • Varm en pande op med tyk bund (gerne støbejern) ved middelhøj varme.
  • Tilsæt ¹⁄3 af olivenolien og brun hurtigt skiverne af oksekødet på begge sider.
  • Cirka 1 minut pr. side, lige lang nok til at forsegle og få lidt farve her og der, vi sigter ikke efter at koge dem helt igennem på dette tidspunkt. Bruning af kødet er afgørende for god smag. Tilsæt eventuelt mere olivenolie i gryden og fortsæt, indtil alle skiver af oksekød er brunet. Efterhånden som de er klar, fjerner vi skiverne i en bakke, der passer til ovnen.
  • Når vi er færdige med at brune kødet, tilsættes resten af ​​olivenolien i samme gryde, reduceres varmen og løg, hvidløg, gulerødder og selleri sauteres.
  • Drys et godt nip salt og kog grøntsagerne under jævnlig omrøring i cirka 8 minutter.
  • Til sidst tilsætter du rødvinen, skruer op for varmen og rør, insister på bunden af ​​gryden, for at løsne alle de brune stykker, der med stor sandsynlighed sidder fast på den. Der er masser af smag i de stykker, og vi vil gerne have, at den ender i retten, ikke bliver i bunden af ​​gryden!

  Velbekomme!

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *