🍕 4 personer 👩🍳 begynder ⏱ 100 minutter
Ingredienser:
700 g svinekød, skåret i tern
1 tynd gulerod, skåret i tern
1 finthakket løg
2 fed hvidløg, hakket
2 spsk solsikkeolie eller olivenolie
1 spiseskefuld tomatpure
1 tsk paprika
1/4 tsk chilipulver(for dem som vil have mere krydret)
1 laurbærblad
1 tsk tørret timian
500 ml grisebouillon
salt og friskkværnet sort peber efter smag
Sådan gør du:
Varm olien op i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og gulerod og steg i cirka 5 minutter, indtil løget bliver gennemsigtigt og gulerødderne begynder at blive lidt bløde.
Tilsæt svineternene og brun dem på alle sider, til de er blevet gyldne, cirka 5-7 minutter.
Tilsæt hakket hvidløg, tomatpure, sød peber og evt. chili. Rør godt for at kombinere ingredienserne og kog dem sammen i cirka 1-2 minutter, indtil aromaen frigives
Hæld kødbouillonen eller varmt vand over kødet. Tilsæt laurbærblad og tørret timian.
Bring det i kog, skru derefter ned for varmen, læg låg på og lad det simre langsomt i cirka 1,5 time eller indtil kødet er mørt og let falder fra hinanden.
Smag til og juster smagen med salt og peber efter præference.
Server gullaschen lun, pyntet med friske hakkede krydderurter.
Goulash med svinekød og paprika
Velbekommen